Poliklinik

När du bokar ditt besök får du en länk där du gärna redan före besöket får beskriva anledningen till besöket. Där är det tacksamt om du även beskriver om djuret äter och dricker normalt och vilket foder den äter samt om den kissar och bajsar normalt. 

Polikliniken, om ditt djur inte mår bra – 

Polikliniken, friskvård – 

Vaccinering:
Hos oss kan du vaccinera din hund och katt. Du kommer i de flesta fall till en veterinär som gör en klinisk undersökning av ditt djur samt vaccinerar med önskat vaccin. I vissa fall kan en legitimerad djursjukskötare utföra vaccinationen. Därefter läggs det upp en kallelse i vårt system som kommer till dig ca 3-4 v innan det är dags att vaccinera igen året därpå. OBS, detta är en service, vi tar ej ansvar för påminnelser som ej kommer fram. 

ID-märkning chip:
vi kan chip-märka din hund eller katt. En del vuxna katter kan behöva lugnande eftersom nålen är relativt kraftig, i så fall ska katten vara fastande i ca 8 h. Vatten får den ha tillgång till.

Kemisk kastration hanhund:
Vi utför kemisk kastration av hanhundar med ett så kallat suprelorinchip. Detta kan vara ett bra alternativ för att se hur hunden påverkas/förändras av en kastrering, det har dessutom inte samma negativa biverkningar/risker som en kirurgisk kastration. Ofta görs detta när hunden är vaken med lokalbedövning men nålen är kraftig så ibland krävs lugnande, därför är det bra om hunden är fastande i ca 8 h innan besöket.

Besiktning/vaccination/ID-märkning kull:
Vi besiktigar, chipmärker och vaccinerar gärna dina kattungar och valpar! Detta till ett bra paketpris. Tänk på att besiktningsintyg endast är giltiga i 7 dagar, därefter behövs en ombesiktning. Vi har som service att ombesiktiga kostnadsfritt om det sker inom 2 v från första besiktningen. Vi följer gällande rekommendationer för att motverka olaglig införsel av valpar och vill därför att tiken följer med vid besiktningstillfället.

Besiktning:
Vi besiktigar även vuxna individer som behöver detta t.ex. inför försäkring.

Seniorkontroll:
När våra hundar och katter blir äldre kan det vara fint att göra en liten kontroll. Ibland upplevs de som stelare, svårare att komma upp efter vila och svårt att hoppa upp som tidigare. Detta är visserligen ålderskrämpor men det finns hjälp att få som kan göra din vän rörligare. Det hjälper i sin tur till att bibehålla muskelmassan och minska eventuell smärta/obehag. Även förändringar invertes kan uppstå som t.ex nedsatt njurfunktion, förhöjda levervärden, diabetes, sköldkörtelförändringar mm. Dessa förändringar är bra att upptäcka i tidigt stadie så man kan sätta in eventella mediciner eller ändra kosten.

Avlivning:
När det är dags att ta farväl av ditt djur är vi här för att hjälpa er. Det är viktigt för oss att du/ni känner att det blir ett lugnt och värdigt avsked. För hundarna erbjuder vi, när förutsättningarna finns, avlivning utomhus.
Ditt djur får lugnande som gör han eller hon avslappnad. En stund efter att djuret fått lugnande ges en överdos med sövningsmedel som medför att hjärtat stannar.
Om du inte vill ta hem ditt djur efteråt så ombesörjer vi kremering, enskild (du som djurägare får tillbaka askan) eller gemensam med andra djur (askan fås ej tillbaka). Vid separatkremering finns även flera olika sorters urnor som tillval.