Vi på Veterinärerna på Bruksgården

Vi på Veterinärerna på Bruksgården

Malene Mörk

leg. Veterinär

Veterinär Malene Mørk började hos oss i april 2022. Malene tog sin veterinärexamen 2000 i Danmark och startade sin karriär på Djursjukhuset i Malmö under åren 2000-2008, där byggde hon upp avdelningen för Ultraljud. Därefter har hon varit med och grundat Veterinärgruppen i Tygelsjö där hon jobbat i många år. Nu var hon redo för nya äventyr och vi har turen att få vara en del av hennes fortsatta resa. Malenes stora intresse är såklart ultraljudsdiagnostik. Förutom hennes kompetens bidrar hon med värme, glädje och ett gott skratt!

Maria Stadler

Leg. Veterinär, Steg 1 Specialist

Vårt senaste tillskott till personalstyrkan är Maria Stadler. Hon kommer till oss vissa dagar och opererar det mesta inom mjukdelskirurgi. Hon är även specialiserad inom ortopedi och kan ta emot dessa patienter för utredning. Med sin specialistkompetens utfärdar hon även patella och hjärtintyg.

Erika Axelsson

Leg. Veterinär

Erika tog examen från veterinärutbildningen i Köpenhamn 2007. Arbetade sedan på djursjukhus fram tills hon började hos oss på Bruksgården 2012.
Erika tycker det är roligt framförallt med medicinska utredningar. Hon brinner lite extra för de äldre djuren och den förebyggande vården.
Hon upplever att det roligaste med jobbet är alla fantastiska djur och människor man möter!
Erika har alltid haft ett stort djurintresse, framförallt av hundar och hästar. Hon ägnar gärna tid åt att umgås med familj, vänner och sin fina Kooikerhund Tino.

Peter Strøm

Leg. Veterinär Tandspecialist

Peter är veterinär vid Royal Veterinary and Agricultural College 2010 och han har därefter tagit residency på Dentistry and Oral Surgery Service vid University of California,
UC Davis, som är ett av de ledande universiteten inom veterinärmedicin. Han har uppnått både dansk, svensk, europeisk och amerikansk specialiststatus inom (EVDC/AVDC).

I Danmark har Peter och hans fru, Ann Ström (ögonspecialist), startat upp Specialistdyrehospitalet där de med sin otroliga kompetens
kan ta emot avancerade fall inom tand/munhålekirurgi och ögon.  Peter är även ordförande för EVDC:s styrelsekommitté där han undervisar
och föreläser på flera platser i Europa Peter håller även i kurser/utbildningar för andra veterinärer i olika länder där hans kunskaper är eftertraktade.

Karin Flauensgaard

Leg. Veterinär

Karin är en skicklig kirurg samt ortoped med många års erfarenhet! Hon är numera glad pensionär och reser till världens alla hörn, men när andan faller på (och hon befinner sig på rätt sida av jordklotet) kommer hon till oss och opererar.

Karin Ridderborg

Leg. djursjukskötare

Karin kom till Bruksgården i Maj 2008 efter ett halvår på djursjukhus. Hon har gått en 3-årig utbildning till djursjukskötare i Danmark,
därefter har hon utbildat sig vidare inom tandvård som är ett stort intresse samt anestesi.

Från och med Februari 2023 driver hon kliniken själv och har alltid målet satt på att utveckla kliniken så att vi kan ge patienterna den bästa vård möjligt.
Fritiden spenderas framförallt med familjen. När tid finns över är det hästryggen och westernridning som gäller.
Karins stora intresse för djur speglar sig i valet av livsstil. På hennes gård på landet finns höns, ankor, katter, och hästar.

Samuel Åström

Djurvårdare nivå 2

Samuel kom till oss tidigt på gymnasiet som praktikant under sin utbildning till Djurvårdare. Vi trivdes med honom och han med oss så till vår glädje valde han att ha praktik hos oss vid flera tillfällen. Det kändes självklart att han sedan skulle jobba hos oss när han var färdigutbildad som Djurvårdare Nivå 2 och fortsätta utvecklas här. Detta har vi inte ångrat en sekund! Samuel gillar träning och då framförallt thaiboxning, detta förklarar varför han ibland har ett och annat blåmärke.

Cecilia Ellerström

Djurvårdare nivå 2

Cecilia har mycket erfarenhet inom restaurang branschen men kände att det var djurvård som låg henne närmast hjärtat. Hon bestämde sig för att sadla om och sökte sig till en utbildning inom rehab/djursjukvård i Älvsered. Hon kom till oss som praktikant i 6 månader och efter det ville vi inte vara utan henne!
Cecilia är våran ”cat-lady” som också har två katter hemma.

Helene Raue

Veterinär och klinikens grundare

Helene grundade Veterinärerna på Bruksgården en gång i tiden men har nu lämnat över styret till Leg. Djursjukskötare Karin Ridderborg.
Helene verkar numera enbart som konsult vid svårare hudfall som är hennes nisch.